Szukam kogoś w okolicy Katowic kto by zdiagnozował i naprawił dyferencjał. Będzie pewnie wałek do wymiany, jak naprędce przeczytałem. Na razie wiem, że prawe koło kręci się samo a lewe razem z prawym. Myślałem nad ASO, ale nie wiem...
[INFO] Najlepsze serwisy Śląsk
Zwiń
X
-
Ja mogę polecić ASO Lemir - Skoda Dąbrowa Górnicza. Nie wiem jak naprawiają samochody, ale malowałem u nich przedni zderzak po małej przygodzie i było OK byłem na kilku przeglądach kilku regulacjach i też wszystko jak najbardziej OK. Serwisanci bardzo mili wszystko wytłumaczą jak czegoś nie wiedza mówią że nie wiedza a nie próbują obejść temat no i przede wszystkim słuchają co się do nich mówi. Porównując do ASO Śliwki gdzie miałem nieprzyjemność być kilka razy to czułem się jak w innym świecie nie byłem intruzem tylko klientem. Ostatnio byłem w ASO Lemir na regulacji gazu w mojej CITIGO 1.0 MPI LPG, chciałem sobie zmniejszyć temperaturę przełączania z PB na LPG i wyłączyć dotrysk gdyż u Śliwki Pan serwisant tłumaczył mi z 15 min że się nie da że nie ma możliwości technicznych bo mapy, gwarancji itp itd i nie wolno dotykać. W ASO Lemir trwało to 15 min GRATIS bez żadnego problemu i oświecono mnie że w Citigo nie ma dotrysku i oni nie wiedza czemu gdzie indziej tak mi powiedzieli. A według mnie to bardzo proste - NIEWIEDZA i NIE CHCIEJSTWO :twisted: :twisted: :twisted:
Jak byłem na przeglądach sami proponowali mi że mogę mieć swoje filtry i oleje bo będzie taniej, jak chciałem kupic jakąś część sami proponowali o wielie tańsze zamienniki mówiąc że będzie dla mnie taniej. Gdzie indziej się z tym spotkałem. No i maja super Salon podobno pierwszy taki w EuropieOCTAVIA 2 FL MINT 1.6 MPI + GAZ Landi Renzo
CITIGO 1.0 MPI + GAZ Landi Renzo
PIŁEŚ NIE JEDŹ - JECHAŁEŚ NIE DZWOŃ
Komentarz
-
-
Wita Nowy .
Szukałem , ale nie znalazłem .
Przepraszam jeśli mi się nie udało.
Szukam dobrego serwisu - polecanego - od Landi Renzo LPG w Katowicach i okolicach nie ASO.
Proszę o wasze info.Favorit , 2 x Fabia i teraz Misio Polarny na lekkim gazie ... to historia mojej przyjaźni ze Skodą .
Skoda jest ze mną od zawsze.
Komentarz
-
-
Rozumiem, że czarne wtryski oraz Landi Skodowskie nie jest dla niego tajemnicą
Ok , tak też słyszałem - więc muszę załatwić sobie wolne i podjechać do niego . Czy ma jakieś zastępcze auto tzw. 1 dniowe ? Czy to będzie przesada z mojej stronyFavorit , 2 x Fabia i teraz Misio Polarny na lekkim gazie ... to historia mojej przyjaźni ze Skodą .
Komentarz
-
-
filipous,
na terenie targów katowickich masz gazownika - MARKET POL
tu też masz gazownika : Dobrego Urobku 5, 40-810 Katowice
w Mikołowie też - jak wyżej polecają.
MarketPol też ma autoryzacje LR
jeździłem do każdego z ww. - każdy ma inne ceny.
Silesia cars wymienili wtryski bez zająknięcia, Market Pol chcieli wymieniać całą instalke na inną.
Komentarz
-
-
Dzięki , masz fajny przebieg - ja mam na gazie 90 000 km. więc powoli pora sie zastanowić w dobrym serwisie czy nie trzeba będzie zmienić nie tylko wtrysków. Mnie tez proponowali w Davanti zmianę instalacji na STAG , ale opinie są podzielone. Stag to podobno zbieranina. Choć Pan z Davanti o/Bytom brzmiał bardzo fachowo i dał mi 2 alternatywy .
Rzepka ma ceny prawie identyczne co w ASO - więc jest drogi i mam do niego kawał . Może jednak warto . Dobry gazownik z polecenia to podstawa.Favorit , 2 x Fabia i teraz Misio Polarny na lekkim gazie ... to historia mojej przyjaźni ze Skodą .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez filipousDzięki , masz fajny przebieg - ja mam na gazie 90 000 km.
w zeszłym tyg wymieniłem rozrząd (ASO Hlucin) - obecnie mam 95kkm.
jak bedziesz miał chwile i chęć, jak prześledzisz forum gazowe, to "wszyscy się znają" i każdy na każdego ma coś do powiedzenia.
napisałem moje odczucia post wyżej.
teraz serwisuję się na Dobrego urobku, bo oni ostatni " dotknęli mojej instalki" - wymieniali wtryski.
a warsztat ten wybrałem sam, po ocenie komentarzy na forum gazowym.
powodzenia.
Komentarz
-
-
Ja mam serwis Motopartner - Mariusz Trzeciak , Katowice ul. Miedziana. Nie robi LPG .
Mogę spokojnie polecic w ciemno pod kątem rozrządów i innych tematów VAG - jest BARDZO dobry .Favorit , 2 x Fabia i teraz Misio Polarny na lekkim gazie ... to historia mojej przyjaźni ze Skodą .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekZamieszczone przez kapiw zeszłym tyg wymieniłem rozrząd (ASO Hlucin)
teraz A1 otwarta na całej długości więc droga tam to bajka - i brak winiet :szeroki_usmiech
do tego doszedł normalny serwis olejowy, płyn hamulcowy i wiele innych. takich na 90kkm.
normalnie byłem w szoku jak mi powiedzieli, że trzpienie wycieraczek zostały przesmarowane :szeroki_usmiech - o czym świadczyły białe pozostałości smaru....
normalnie szooook.
i do tego GDM. na kolejny rok.
Komentarz
-
-
kapi, Też doszedłem do wniosku że Czesi podchodzą inaczej niż nasze ASO do serwisowania i dlatego od początku serwisuję swoją Czeszkę właśnie w Hlucinie :!: Przypadkowo kamerka nagrała kiedyś jak sprawdzali oświetlenie i nie wiedzieli co z moimi postojówkami (mam brewki :szeroki_usmiech ) to cała ekipa się zebrała z kierownikiem zmiany włącznie :diabelski_usmiech
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Nlpn5SIeVfE[/youtube]
Komentarz
-
-
Jeśli chodzi o Lemir Dabrowa Górnicza to też polecam. Jak przedmówcy super obsluga i proponujątańsze rozwiązania z korzyściądla klenta. Robiłem przeglad u nich po 2 latach i wczesniej szybę po kamieniu wymienialem i naprawde super za każdym razem.Póki się nie psuje nie ma co narzekać i szukać problemów :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez filipousciekawe czy dadza radę z Landi Renzo LPG
ale falujące obroty na PB - jak najbardziej.
Zamieszczone przez filipousMuszę obczaić ile to kilometrów
wpadasz na A4 -> A1 -> i zjazd na Hlucin.
ale teraz trzeba zjechać wcześniej - Bohumin - bo dalej droga jest w remoncie i są objazdy.
Komentarz
-
-
Tak najbliżej mnie jest Ganninex - dosłownie 10 minut piechotą .
Nawet dość sensownie mi tam się wydaje , jednak to jest ASO - więc jakoś tak do LPG .... no nie wiem .
Mają tam jednego sensownego gazownika , który przeszedł od Śliwki , więc może się zna na temacie , pracuje już kilka lat.
Chyba będę skazany na ASO , bo pojawił się błąd na jednym z cylindrów - sprawa dotyczy PB i LPG - a oni mają sprzęt do jednego i drugiego - znając problem. Rozmawiałem z nimi i faktycznie wiedzą o co chodzi. Byle poprawili , a nie sp... psuli .Favorit , 2 x Fabia i teraz Misio Polarny na lekkim gazie ... to historia mojej przyjaźni ze Skodą .
Komentarz
-
-
filipous, nie wiem czy Ci będzie pasowało, ale polecam GC autogaz w Czeladzi praktycznie w Sosnowcu obok szpitala "Górniczego" montowałem tam instalacje, wiele szukałem i pytałem i wszyscy pozytywnie się wypowiadali, ja sam jestem mega zadowolony.
Zadzwoń zapytaj, porozmawiaj to nic nie kosztuje 322670625Życie jest piękne
...... tylko ludzie to ...
Komentarz
-
-
Słuchajcie, polecam Ganninex jeśli chodzi o LPG.
PAN Waldek ustawił mi instalację, poprawił przepustnicę i jest super. To PAN , który montuje instalki do nowych aut. Ma pojęcie.
Cena też super. Sprawdziłem robotę i widzę dbałość o szczegóły. Doradcy mili i mimo że powiedziałem "jestem z branży" nie stracili zapału i byli profesjonalni. Warunki przyjęcia auta wygodne, samochód umyto po przeglądzie za moją zgodą.
7-5-15 - umówiłem się na poniedziałek . Robię rozrząd - cena jest ok. Mam nadzieję , że dadzą radę .Favorit , 2 x Fabia i teraz Misio Polarny na lekkim gazie ... to historia mojej przyjaźni ze Skodą .
Komentarz
-
Komentarz